RADA PRE SPOLUPRÁCU S PRAXOU
Národné poľnohospodárske a potravinárske centrum zriadilo Radu pre spoluprácu s praxou s cieľom:
- zefektívniť transfer poznatkov vedy a výskumu do praxe
- zvýšiť konkurencieschopnosť, pridanú hodnotu a udržateľnosť poľnohospodárskej produkcie
- poskytnúť praxi podporu a poradenstvo pri zavádzaní inovácií vo výrobe
- v spolupráci s potravinárskym priemyslom prispieť k efektívnemu využívaniu prírodných zdrojov (pôda, voda, rastlinná a živočíšna výroba, biomasa)
- zvýšiť potravinovú bezpečnosť a kvalitu potravín a kvalitu výživy obyvateľstva
- reflektovať aktuálne celospoločenské otázky a potreby
Súčasne gestorujúce ústavy NPPC zriadili Sektorové rady pre spoluprácu s praxou:
- Sektorovú radu pre oblasť rastlinnej výroby pod gesciou NPPC – Výskumného ústavu rastlinnej výroby,
- Sektorovú radu pre oblasť živočíšnej výroby pod gesciou NPPC – Výskumného ústavu živočíšnej výroby,
- Sektorovú radu pre oblasť výroby potravín a biohospodárstva pod gesciou NPPC – Výskumného ústavu potravinárskeho,
- Sektorovú radu pre oblasť pôdy a životného prostredia pod gesciou NPPC – Výskumného ústavu pôdoznalectva a ochrany pôdy.
Okrem zástupcov MPRV SR a zástupcov NPPC sú členmi rád zástupcovia z radov sektorových samospráv a zväzov a popredných zástupcov podnikateľských subjektov a významných odborníkov v oblasti zamerania rady.