SPOLUPRÁCA S ODBORNOU VEREJNOSŤOU V OBLASTI POTRAVÍN A VÝŽIVY
Odborné a vedecké periodiká
- Odborné periodikum Trendy v potravinárstve vychádza 2x ročne v slovenskom jazyku, časopis sa zameriava na aktuálne poznatky z oblasti potravinárstva vo svete i na Slovensku.
- Jediné slovenské karentované potravinárske periodikum Journal of Food and Nutrition Research (JFNR) uverejňuje príspevky zamerané na základný a aplikovaný výskum v oblasti chémie, fyziky, mikrobiológie, výživových aspektov, bioaktivity, kvality, bezpečnosti a technológie potravín. Vychádza 4x ročne v anglickom jazyku.
Potravinárske databázy
- Potravinová banka dát – budovaná od r. 1976, obsahuje údaje o chemickom zložení, nutričnej a energetickej hodnote potravín
- Online potravinová databáza www.pbd-online.sk – slovenská internetová databáza výživového zloženia potravín, oficiálny zdroj informácií o zložení potravín v rezorte Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR
Ponúkané produkty a služby
- Predaj potravinových tabuliek – cenník >>>
- Predaj licencie na nutričný softvér Alimenta 4.2 a ponuka zaškolenia – cenník >>>
- Predaj licencie na databázu nutričného softvéru Alimenta 4.3 – cenník >>>
- Výpočet výživovej hodnoty potravín
- Špecifický výber z databázy potravín
- Stravuj sa zdravo – učebná pomôcka pre žiakov ZŠ
- Pyramída – výukový softvér o výžive
- Publikácia Cholesterol v potravinách
- Publikácia Selén v potravinách
- Publikácia Vláknina v potravinách
- Publikácia Tradičné pokrmy v modernej kuchyni
Odborné podujatia
- Ústavné semináre NPPC-VÚP. Odborné semináre s prezentáciou aktuálnych poznatkov v oblasti potravinárstva a výsledkov riešených projektov. Realizujú sa zvyčajne raz za mesiac.
- Účasť na výstavách – Agrokomplex, Danubius Gastro…
- Realizácia odborných seminárov, vzdelávacích programov, kurzov a školení
Inovatívne potravinové systémy a výživa
Gestor:
NPPC – Výskumný ústav potravinársky
Priemyselná 4
P.O.Box 31
824 75 Bratislava 25
e-mail:riaditel.vup@nppc.sk
telefón: 02 50 237 036
riaditeľ:
e-mail: martin.polovka@nppc.sk
telefón: 0914 322 092
Kontakty podľa odborov:
Chémia a analýza potravín
Ing. Blanka Tobolková, PhD.
email: blanka.tobolkova@nppc.sk
telefón: 02 50 237 049
Potravinárska mikrobiológia
RNDr. Tomáš Kuchta, DrSc.
email:tomas.kuchta@nppc.sk
telefón:02 50 237 067
Odbor potravinových databáz
RNDr. Lenka Bartošová, PhD.
email:lenka.bartosova@nppc.sk
telefón: 0911 447 276
Technológie, inovácie a spolupráca s praxou
Bc. Ing. Stanislav Baxa, PhD.
email:stanislav.baxa@nppc.sk
telefón: 0907 469 889